Огнище на коронавирус пламна в най-големия завод в Пазарджик

0

- Advertisement -

В най-големия завод в Пазарджик – за автомобилни части „Костал“, пламна ново огнище на коронавирус.

Областният управител Стефан Мирев съобщи, че 10 души са дали положителна проба, след като е бил изследван целият персонал.

За щастие всички са в добро здравословно състояние, но са под карантина. Производствените линии и помещения, където са установени случаите, са затворени. Извършва се и дезинфекция.

Заводът продължава да работи, като е създаден нов режим на работа, съобразен с мерките за недопускане на нови заразявания. В момента в предприятието работят не повече от 100 души, допълни областният управител. Той посочи още, че резултатите от започналото епидемиологично проучване в завода, ще определят по-нататъшния му режим на работа.

Заводът беше затворен с цел превенция срещу коронавируса за около месец и половина, а постепенното възстановяване на работата започна преди дни. 

Мирев съобщи, че броят на заразените с коронавирус в Пазарджишка област е 89. От тях са хоспитализирани 13, а 28 са на домашно лечение. Излекувани са 30 пациенти. Под домашна карантина към днешна дата са 1985 човека. Няма нови случаи на заразени медицински лица.

Директорът на РЗИ- Пазарджик д-р Фани Петрова увери, че болниците разполагат с достатъчен капацитет от легла за прием на болни. Нови 25 проби са изпратени за изследване през последното денонощие, каза още д-р Петрова.

През последната седмица Областната дирекция по безопасност на храните е извършила 90 проверки, при които не са констатирани нарушения на изпълнението на противоепидемичните мерки в заведенията за хранене, съобши директорът й д-р Петко Митев.

Прегледана: 530

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече