Липса на звук остави журналистите по делото „Иванчева“ в изолация

0

- Advertisement -

Спецсъдът отхвърли искането на Биляна Петрова за отлагане на делото, заради отсъствието на адвокат Ирен Савова, а в момента съдът решава дали да приеме или отхвърли направено от Петрова доказателствено искане да се направи повторна експертиза на няколко СРС.  Това съобщи за Actualno.com по телефона д-р Петър Кърджилов, бивш ПР на район Младост.  Той сподели опасения, че заради липсата на звук в дистанционното предаване на заседанието, журналистите няма да разберат какво е решил съдът.

 „Изпратиха техник, но звук не се появи в залата при журналистите. Сега местят самото заседание в друга зала, вероятно, за да може да се чува. Биляна Петрова е поискала да бъде представен оригиналния сигнал от предприемач на име Разнованов, на базата на който било взето решение да се ползват СРС „, добави той.

По думите му, поискано е самият сигнал да се представи, тъй като той липсвал в делото. Петрова е поискала още да се направи графологина експертиза на подписа на Разнованов, за да се види дали изобщо началото на използване на СРС е легално, добави Кърджилов. „Прокуратурата твърди, че заради негов сигнал са започнали да използват СРС срещу Иванчева“, подчерта той.

Преди днешното дело, Иванчева публикува няколко поста в личния си профил във Facebook във връзка с делото. Единият от тях представлява видео, в което се прави разбор на доказателствата и колко достоверни са те предвид начина им на съхраняване. Иванчева казва, че при 95% от томовете липсва прошнуроване, липсва опис на наличните брой документи, липсват дата и име на лицето, извършило проверка и опис на тома и печат, а останалите 5% от томовете имат залепен лист без необходимите изисквани за приключване с необходимата информация какво съдържа тома.

По темата Иванчева публикува и втори пост, в който се оплаква, че има анулиране след време на документи, дописвания в документи, корекции и дописване в документи, зачеркване на дописан текст на ръка в документ. Липса на каквато и да информация за обяснение от кого е направено, кога е направено и защо се е наложило.

Прегледана: 421

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече