Измамникът Юлиан Димов плаща 100 бона на месец абонамент „рушвет” в Министерството на отбраната и Агенцията по обществени поръчки(ДОКУМЕНТИ)

0

- Advertisement -

Редакцията на Narod.bg отправя сигнал до главния прокурор Иван Гешев за грандиозна корупция в Министерството на отбраната и Агенцията по обществени поръчки!

Измамникът Юлиан Димов, собственик на мошеническото дружество „Авто Инженеринг Холдинг Груп”, всеки месец брои 100 000 лева за абонамент „рушвет” д двете институции.

Повече от 5 месеца хитри чиновници от ведомствата на Красимир Каракачанов и Миглена Павлова пазят фирмата от задължителното й влизане в забранителния списък за участие по обществени поръчки, срещу 100 бона., които си поделяли по равно, призна пред Narod.bg криминалист, който вече работи по далаверите на Юлиан Димов.

Така лъсна сумата, срещу която чиновници от военното ведомство и агенцията по обществени поръчки са осигурявали спокойствие на скандалния бизнесмен, за да може да продължи необезпокоявано да брули пазара на обществените поръчки в България.

Зам.-министър на Красимир Каракачанов и знойна шефка от Агенцията по обществени поръчки си поделяли 100 000 лв. всеки месец, категоричен е източникът ни. Срещу редовното снасяне на подкупа чиновниците сътворили гениална схема за прикриване на скандалния бизнесмен.

Както вече ви съобщихме в серия публикации, фирмата на Юлиан Димов изпързаляла военните, като им доставила полуразпаднали се автобуси втора употреба с превъртени километражи.

В следствие на обещан, но неплатен навреме и в пълен размер рушвет към висши фактори под пагон, обаче, единият от четирите скандални договора на „Авто Инженеринг Холдинг Груп”, бил прекратен лично с подписа на воеводата Каракачанов на 16 октомври 2019. (ДОКУМЕНТ).

Според отговора на военното министерство, изпратен по наше запитване (ДОКУМЕНТ), договорът е прекратен „поради пълно неизпълнение в размер на 100%“ от фирмата на Димов.

В същото време чл. 57, алинея 4 от Закона за обществените поръчки са ясни – в забранителния списък се включват всички фирми, за които е доказано, че са виновни за неизпълнение на договор за обществена поръчка.

Не така се развила ситуацията обаче с българския Остап Бендер.

След спешна консултация между хитрия бизнесмен, военните и знойната шефка на АОП и след съответните „подаръци“ под формата на две найлонови торби с пари, занесени в двете ведомства, чиновниците изработили чудесна стратегия за защита на измамното дружество.

В привидно изпълнение на изискванията на закона, на 23 декември 2019 г. хората на Каракачанов изпратили попълнен образец на информация за включване в забранителния списък, в която умишлено объркали датите и не приложили изискваните по закон доказателства към нея. (ДОКУМЕНТ) Подобни публикации

Следващия ход бил на шефката на агенцията по обществени поръчки Миглена Павлова, която „тупкала топката“ повече от два месеца – до 17 февруари 2020 г., очевидно доволна от месечния абонамент, плащан от хитреца Юлиан Димов. В средата на февруари все пак тя върнала формален отговор към военното министерство, с което ги уведомила за допуснатите нередности. (ДОКУМЕНТ)

Тук вече проличал талантът на хитрата мома от АОП, за която отдавна се знае, че още откакто е назначена в Агенцията през 2004 г., чете закона както дяволът Евангелието и умее да го завърти във всяка удобна за нея посока.

Милена Павлова чете закона като дяволът Евангелието

В изпратения към военните отговор Миглена Павлова изрично поискала като доказателства за неизпълнения договор на „Авто Инженеринг Холдинг Груп” „копие на влязло в сила съдебно или арбитражно решение“. Очевидно, публично достъпните на страницата на Министерство на отбраната документи, доказващи прекратения договор, не са и били достатъчни. Не признала също и наличната в регистъра на управляваната от нея агенция информация за прекратения контракт.

Естествено, оттук насетне военното министерство започнало да твърди, че няма как да изпълни указанията на АОП, защото не разполагало със съдебно решение, поради факта, че никой никого не е съдил. В предна наша публикация (тук) ви разказахме как хората на Каракачанов и Юлиан Димов се договорили и бизнесменът платил дребна неустойка към ведомството като разделили по-живо по-здраво останалата част от неустойките помежду си, без да занимават съда с аферите си.

За по-сигурно обаче военните изобщо не изпратили коригиран образец на поисканата от АОП информация за включване в забранителния списък. Дотук добре, ама оплетени в лъжите си чиновниците си повярвали твърде много и пропуснали една дребна подробност – закона!

Според чл. 57 от него, в забранителния списък се включват за 3-годишен срок фирмите, виновни за неизпълнение „след влизането в сила на съдебно или арбитражно решение или друг документ, с който се доказва наличието на обстоятелства по чл. 55, ал. 1, т. 4“.

В конкретния случай – независимо от голямата количество публично достъпни документи за нуждите на осигуряваното по абонамент спокойствие на фирмата на Димов, чиновниците на Каракачанов и Миглена Павлова предпочели да останат с широко затворени очи и да търсят товау дето знаят със сигурност, че няма как да го намерят – съдебно решение… Какво пъку като няма съдебен спор…

Все пак вече попарвани от неспазени обещания на българския Остап Бендер, хората на Каракачанов и шефката на АОП си оставили по вратичка, за да държат чатала на врата на Димов – ако работата нещо се обърка или Димов спре да си плаща, веднага го погват военните като заведат съдебно дело за недоизплатените неустойки (виж публикацията тук), а Агенцията по обществени поръчки го вкарва в забранителния списък.

Предстои да видим какво ще се случи в следващите седмици след вече станалите публично достояние документи от проверката.

На ход е Иван Гешев и прокуратурата, които могат лесно да докажат грандиозните имами и да изправят Юлиан Димов пред съда, за да получи заслужената си присъда за безкрайните си далавери.

Прегледана: 338

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече