Банско закъса, иска 2 милиона помощ

0

- Advertisement -

Община Банско е в тежко финансово състояние, правим анализ на загубите заради карантината и пандемията и се надяваме на помощ от правителството, поне два милиона лева да ни отпуснат, оплака се кметът на курортния град Иван Кадев.

„Сега градът е чист и здрав, но са необходими средства за поддържане на зелените площи, чистотата и други неотложни дейности“, каза градоначалникът.

От Банско разчитат на помощ от кабинета за отпускане на целеви средства. Към края на април безработицата е нараснала до 18%. Много от хотелиерите са с нагласа изобщо да не отварят през лятото.

Част от културните събития ще бъдат категорично отменени, други могат да се проведат. Джаз фестивалът вероятно ще се състои, но с променена концепция – акцент ще са българските изпълнители.

„По време на карантината изхранвахме полицията, на която благодарим . Хранихме и 300 души социално слаби, които изпаднаха в тежко положение. Икономически градът се задъхва“, каза кметът Иван Кадев.

Общината е направила каквото може – разсрочила е плащанията за битовите такси и смет с 5% отстъпка до края на юни. Освободили са бизнеса от тротоарно право, както и са махнали таксите за детски градини.

„Банско спази строго наложената 14-дневна изолация и карантина на града, която ни опази от коронавируса, сега градЪТ е чист, но ни трябват средства за чистотата и други дейности“, каза още кметът.

Прегледана: 330

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече