Турците остават заключени вкъщи по време на Рамазан байрама

0

- Advertisement -

72-часовата карантина е във връзка с високия процент заболели от коронавирус

Цяла Турция ще бъде блокирана по време на тазгодишния Рамазан байрама заради епидемията от коронавирус. Населението ще бъде подложено под 72-часова карантина. Това ще бъде първият път, когато цялата страна от 83 милиона ще бъде „под ключ“ за четири дни. Като част от графика за нормализиране, обявен от президента, джамиите ще отворят отново за поклонение от 29 май в съответствие с условията, определени от местните и религиозните власти.

Президентът на Турция Ердоган каза, че училищата няма да отворят тази учебна година и вместо това ще започнат през септември. Турция покани официално туристи от 70 държави Турция е изпратила писма с гаранции за безопасен туризъм на 70 държави, , съобщи Анадолската информационна агенция.

Ежедневните случаи на смърт са паднали под 100 през последните седмици. Ердоган призова турците да пренаредят живота си според „новия ред“, който той определи като „контролиран социален живот“. Той предупреди, че правителството няма да се поколебае отново да приложи по-строги мерки, ако данните покажат, че ситуацията се влошава.

Прегледана: 535

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече