Румен Радев разкости Бойко: Ако аз управлявах, нямаше да се краде, Борисов убива България, стопихме се с 600 000 (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

Президентът заяви, че от години апелира да се пресекат корупционните схеми

Президентът Румен Радев направи ексклузивен коментар на политическата обстановка в България по време на посещение в иновативна компания за соларни системи Елин Пелин, информира Vest.bg.

Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души. Нека Ви напомня, че отдавна снех доверие от този кабинет. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността“, подчерта държавният глава.

Румен Радев, посочи че е недостойно да се присвояват достиженията на българските медици за справяне с коронавируса. „При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали“, коментира още президентът.

В отговор на въпрос за провеждащите се протести в столицата държавният глава посочи, че българите отстояват своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават техните права. „Недопустимо е да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани“, подчерта още президентът.

Посещение в Елин Пелин

Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Отдавна снех доверие от този кабинет и от години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а Българя се стопи с 600 000.Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици за справяне с коронавируса. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали.Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства, и органите на реда трябва да уважават тези права. Недопустимо е да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани, заявих днес пред журналисти при посещението си в град Елин Пелин.Там, където местната власт е на място си и е ангажирана с развитието на образование, спорт, с подкрепа на млади семейства – както в Елин Пелин – има възможност за предоставяне на 4 хил. лв. за семейства с трето дете, с помощта на бизнеса се постигат резултати.Посетих и високотехнологично предприятие за соларни технологии, което без държавна подкрепа възстанови производство благодарение на съвременен мениджмънт и иновативност, въпреки неравностойната конкуренция с други световни кампании, които са получили такава. Ролята на държавата е максимално бързо да осигурява финансова подкрепа за затруднените компании в България за запазване на заетостта и гарантиране на производството.

Публикувахте от Румен Радев в Вторник, 19 май 2020 г.
Прегледана: 738

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече