Борисов отвърна на удара: Откакто Радев е президент значи са умрели поне 200 000 души, аз съм на трето място

0

- Advertisement -

Премиерът цитира статистика, според която по време на мандата на БСП през 2005 г. са починали 113 000, а 2009 г. са били 108 000

Премиерът Бойко Борисов отвърна на обвинението на президента Румен Радев, че по време на неговото управление нацията е намаляла с близо 600 000 души, като каза, че това не може да са думи на обединител на народа.

„Вярно ли така е казал?“, не повярва на журналистически въпрос  за изказването на държавния глава.

 „Аз не вярвам някой да каже, че по време на управлението са умрели хиляди. Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години може да произнесе такива думи“, призна премиерът, цитиран от Dnes.bg..

„За четири години, откакто той е президент значи са умрели поне 200 000 души, когато е държавен глава и върховен главнокомандаващ, аз съм на трето място“, каза още Борисов.

Той добави, че вчера е слушал интервюто на вицепрезидента Илияна Йотова, която го обвини, че е скрил проф. Венцислав Мутафийски.

„А той беше срещу мене, пиехме кафе и гледаме брифинга сутринта. Тя казва, че заедно трябва да излезем от кризата, е това ли е заедно сега, това ли е добронамереност“, скочи Борисов.

Той съобщи, че по време на мандата на ГЕРБ са се родили над 770 хиляди млади хора. „Щом смъртността расте и млади българи са се родили. Това логика ли е, държавен глава ли е“, коментира още Борисов.

Той цитира статистика, според която по време на мандата на БСП през 2005 г. са починали 113 хиляди, а 2009 г. са били 108 хиляди.

 „По време на неговата партия мрат повече“, отсече премиерът.

„Ако си спомним тези 3-4 месеца на служебно правителство, когато той беше и президент, и премиер, и единственото, с което запомнихме тези 3-4 месеца беше скоростното желание да се похарчат милиарди за „Грипените“, липсата на над 100 милиона в митниците вследствие на бума на контрабандата по време на това управление. И никога не сме си позволили такъв тон и квалификации“, каза Борисов.

Прегледана: 441

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече