Ексслужебният премиер Близнашки за Радев: При всичките провали трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход!

0

- Advertisement -

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение

Бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки отправи остри критики към президента Румен Радев за поведението му по време на извънредното положение. По думите му държавният глава иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление.

„Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Радев тръгна срещу държавата. Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление“, посочи Близнашки в „Неделята на Нова“ по Нова тв.

По повод това, че  Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки коментира: „Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание. При всичките провали трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход“.По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове. „Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро“, коментира конституционалистът.

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение. „Справихме се по един добър начин с онази политическа интуиция. Изпреварихме другите. Хората разбраха, че държавата е тук„, оцени проф. Близнашки.

Прегледана: 398

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече