Горанов проговори за отношенията си с Васил Божков

0

- Advertisement -

Финансовият министър Владислав Горанов най-накрая проговори за отношенията си с Васил Божков.

„Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството, включително и на премиера, и според мен тя е необоснована“, така отговори министърът на обвиненията на бизнесмена, който се намира в момента в Дубай.

Собственикът на „Нове холдинг“ публикува телефонна кореспонденция, за която твърди, че е с Горанов и показва влияние над Комисията по хазарта, министърът отказа да отговори, но днес вече реши да коментира случая.

Владислав Горанов обяви пред журналисти в Министерски съвет, че е поддържал контакти с Васил Божков в качеството си на министър само за да коментират как би могла да се подобри бизнес ситуацията в страната.

„Опит за внушение, че правителството е увредило нечии интереси, свързани с бизнес отношения. Васил Божков не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. Мисля коментарите по темата да спрат дотук. За нас опитите на г-н Божков, който е изпаднал в неприятната ситуация, да трябва да дава отчет на държавното обвинение, не са проблем и тема на правителството. Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство. Не си представям, че държавата се занимава с изземане на бизнеси или толерирането на един или друг бизнес. Споменатите в бележката, каквато и стойност да има този лист хартия, не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството“, каза още Горанов.

От началото на мандата на кабинета в края на 2014 г. „няма нито едно нормативно изменение, което да облагодетелства или да либерализира“ хазартната дейност, каза министърът на финансите.

Той коментира и задочния разговор между Васил Божков и председателя на КРИБ Кирил Домусчиев. По-рано днес Божков разпространи на страницата си във Фейсбук паметна бележка, за която твърди, че е от среща между него и собственика на Нова телевизия и ПФК „Лудогорец“, осъществена под натиск от премиера Борисов и самия Гаранов. В нея пише, че Божков се ангажира с договор за реклама, както и да покрива евентуални загуби на рекламодатели в телевизията и футболния клуб, срещу което получава съдействие при работата с Държавната комисия по хазарта.

Домусчиев потвърди, че бележката е автентична.

Той обаче заяви, че „много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012 г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен“.

„Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!“, каза още председателят на КРИБ и обявяви, че „Нова Броудкастинг груп“ ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на „bTV медия груп“ с държавния Български спортен тотализатор.

„Отношенията между Божков и Домусчиев са си само тяхна тема. Що се отнася до въпросната паметна бележка – точките в нея не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството и не са породили никакви действия“, каза Владислав Горанов.

Прегледана: 497

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече