ТВ1 пусна суровото интервю на Бенатова с Мутафчийски

0

- Advertisement -

Ръководството на TВ1 реши да спре всички спекулации относно това дали има монтаж и манипулация в изпълчения репортаж на Миролюба Бенатова с генерал Мутафчийски. За тази цел бе публикуван целия разговор между двамата.

Ето и аргументацията на медията:

Професионалистите знаят, че телевизионните формати, предполагат краткост и по тази причина интервюта, взети на запис винаги подлежат на съкращение, но съкращенията не предполагат манипулация. Такава в излъчения материал няма, а съдържанието е част от авторската работа на журналиста. ТВ1 и екипът на предаването Алтернативата, застават зад излъчения видеоматериал, чието съдържание отговаря на журналистическите стандарти. Забавянето на предоставянето на целия разговор е по технически причини, за което екипът на ТВ1 се извинява на публиката„, посочват от телевизията.

Повод за срещата им е проблем с тестването на пациенти за коронавирус при настаняването им в болници. Тъй като ген. Мутафчийски я приема в кабинета си на 13 май – последния ден от извънредното положение, тя разширява обхвата и отправя поредица въпроси за системни грешки в системата на здравеопазването. Събеседникът й е видимо недоволен от хода на разговора и на няколко пъти обвинява журналистката в некоректност.

Излъченият запис показва последен кадър, в който Мутафчийски отговаря на въпроса „Вие какво очаквате отсега нататък да се случи?“. Той изпуска нервите си и каза: „Очаквам да измрат много хора. Яко да измрат! Ей, ще видиш“.

В този момент той разкачва микрофона от себе си. Бенатова казва, че „не е добре така да свършва интервюто“, но Мутафчийски отвръща, че то отдавна е приключило, събира си папките и напуска.

Ето и самото видео:

https://www.youtube.com/watch?v=fydepD8mAUo&feature=youtu.be

Прегледана: 507

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече