Доц. Мангъров взриви България с истината: Няма нито един починал от коронавирус!

0

- Advertisement -

Това е гавра с паметта на жертвите, подскочи любимецът на Бойко Борисов ген. Мутафчийски

Черната статистика, която се обявява всяка сутрин за броя на новите заразени и на потенциални жертви на коронавируса, стана повод за прехвърчането на нови искри между председателя на Националния оперативен щаб и шеф на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски и шефа на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров.

На сутрешния си брифинг ген. Мутафчийски обвини колегата си, че се гаври с паметта на починалите и техните близки, тъй като казва, че в България няма починали от коронавирус.

„В България няма нито един починал директно от коронавирус, а тези хора са имали сериозни други заболявания“, каза жестоката истина Мангъров преди два дни пред националното радио. „Може да са починали от тези заболявания и с коронавирус, но не и само от него. Тези 93 починали, ако не бяха изследванията, нямаше и да ги усетим“, бе тезата на доцента.

Любимецът на Бойко Борисов – ген. Мутафчийски, бе запитан защо, след като СЗО твърди в един от докладите си, че пациенти с положителна проба за коронавирус, които са починали от вследствие на определена причина – травма, инфаркт или инсулт – не трябва да се обявяват за починали от коронавирус.

„Имахме такива примери у нас, защо са обявени за жертви на коронавируса”, попита журналист на брифинга в Министерски съвет. „Тук сме имали един случаи, който е с преживяна травма преди 6 месеца, разбирате, че това не е травма и ще ви кажа даже за кой болен е – 36-годишен в „Света Анна“, с трахеостома беше момчето, по една случайност е на мои близки близко момче и не се отнася за смърт от травмата“, заяви Мутафчийски

Той беше помолен да коментира дали са манипулативни думите на доц. Мангъров, който твърди, че в страната ни няма нито един починал директно от коронавирус и всички жертви са вследствие на други много по-тежки съпътстващи заболявания.

„Това е гавра с паметта на тези хора и с техните близки“, категоричен бе Мутафчийски.

„Изказвам дълбокото си уважение и моите съболезнования към близките на всички починали в резултат на коронавирус и с това приключвам коментара на това нещо. Всеки, който не вярва лично, ще му съдействам да бъде 3 дни във ВМА, не като доброволец, а само да наблюдава как боледуват тези болни”, завърши Мутафчийски.

Прегледана: 755

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече