Шефът на Спецпрокуратурата Франтишек подаде оставка

0

- Advertisement -

Шефът на Спецализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров подаде оставка.

На заседание на прокурорската колегия във ВСС молбата му е била одобрена, а Петров е назначен за редови обвинител в Спецпрокуратурата.

Вече е назначен и временен ръководител на Специализираната прокуратура – това ще бъде Ангел Илиев от Върховната административна прокуратура.

Под ръководството на Димитър Петров спецпрокуратурата е укрепнала кадрово, а резултатите са видими. Но е възникнал проблем, който му пречи да се концентрира върху дейността си като ръководител и заради това е подал оставка, съобщи гланият прокурор Иван Гешев.

“В специализираната прокуратура има специфики, рискът е по-голям, като например подлагане на атаки от кръгове, свързани с обвиняеми, политически интереси, чисто политически атаки и медийното отражение, и се стига до амортизация. Натовареността също е голяма, работата е тежка и въпреки определените финансови стимули, няма голям брой желаещи за работа в тази прокуратура, което е обяснимо”, допълни още Гешев, и благодари на Петров за работата му в Специализираната прокуратура.

Прегледана: 392

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече