Търпението свърши! ПП „Възраждане“ извежда народа на протест на 14 май

0

- Advertisement -

Повод е враждебността към „Възраждане“, която е придобила уродливи измерения

Политическа партия „Възраждане“ даде сериозна заявка за протестни действия още в първия ден след края на извънредното положение.  В отворено писмо до медиите от групата посочват, че търпението им вече е свършило и припомнят думите на Макиевели, че  „…инициаторът е обект на враждебност от страна на всички, които биха спечелили от запазването на старите институции…“, информира Vest.bg.

В писмото се обяснява, че тази враждебност към „Възраждане“ е придобила уродливи измерения. Като се започне от неверни данни, обидни прякори, манипулирани репортажи и се стигне до физическа репресия и психотерор.

„Чашата преля и Възраждане няма да търпи повече подобни действия. Ще приложим силата на правосъдието върху всички разпространители на неверни твърдения, независимо от техните партийни и бизнес покровители! Особено нетърпимо е изливането на мръсотия върху лидера на Възраждане – д-р Костадин Костадинов. Поне да бяха по-изобретателни авторите на клевети и прякори по негов адрес. Защото, ако д-р Костадинов е „уж свързван с Русия“, то какъв е Борисов, чиято фирма ИПОН става фактор, след като в края на 90-те години получава от руската фирма „Лукойл“ договор за охрана на нейните тръби и съоръжения (според грами на посланик Джон Байърли от 2006 год.). Какъв е Иван Костов, който даде „Нефтохим“ – Бургас на „Лукойл“, когато в същото време е имало други купувачи, по думите на Петър Стоянов.

За получени от д-р Костадинов „митични руски пари“ няма нито един аргумент. Но за милионите рубли, взети от управляващите – документи бол. В същото време за милионерите рубладжии се мълчи точно толкова, колкото и за грантаджиите. Американските бази и самолетите F-16, които са само на чертеж, но са платени милиарди за тях, са дребнотемие за авторите на компромати срещу Възраждане.

Към престъпните мераци на политическите брокери за облагодетелстване с рубли и долари се присъединяват и евромилионерите. С къщи за гости, хотели, обществени поръчки. А напоследък и с ваксините за COVID-19. Всичко това се замита под килима, но за Възраждане е впрегнат целият репресивен апарат – Сметна палата, ГДБОП, СДВР, МВР и медии. Ще посочим само два от многобройните случаи на репресия срещу лидерите на Възраждане.

Инж. Николай Дренчев – организационният секретар на Възраждане, е офицер от българската армия, бивш военен пилот на изтребител МиГ-23 МЛД, успешен предприемач и баща на шест деца. На 28 март 2020 г. от 10:00 ч. беше призован за разпит в ГДБОП. После на 5 май 2020 г. в СДВР. И за двата разпита поводът е един – Фейсбук статус, в който споделя преживяванията на симпатизант на Възраждане, опитващ се да получи медицинска помощ в три големи столични болници.

На 30 март тази година е призован за разпит в СДВР и д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане. Причината – изказана позиция по политическа тема в предаването „Делници“ с Николай Колев по телевизия „Евроком“ на 13 март 2020 г. И още, и още…

Върхът на наглостта беше репортажа на така наречения „разследващ“ журналист Васил Иванов. Манипулативни кадри, показващи огромен имот, а всъщност домът на д-р Костадинов е само единият ъгъл на огромната постройка. За ипотечния кредит даже няма и да говорим. Само ще отбележим, че шест /!/ пъти Възраждане е одитирано от Сметната палата и няма нито едно закононарушение в разходите, направени от субсидията! Ето защо Възраждане очаква въпросният журналист да направи със същото настървение репортаж за къщата в Барселона, сараите на Доган, имотите на депутати – бизнесмени. Бивши и настоящи. Възраждане е наясно, че срещу нас е впрегната цялата репресивна и медийна машина заради организирания национален протест на 14 май. Заради заканите, че Възраждане няма да работи под диктата на Вашингтон, Москва и Брюксел! Че ще работи с тях под условие – ако е защитен българският интерес! И ако българите дадат доверието си на Възраждане. Заради системното и целенасочено дискредитиране срещу нас, Възраждане слага край на търпението. От този момент нататък всяка клевета, всеки компромат, всяко деяние, уронващо авторитета на д-р Костадинов, на неговите съмишленици, на самата организация, ще срещнат отпор с документи и факти, които притежаваме. С всеки автор на зловредни послания, снимки, публикации, твърдения – ще се срещнем в съда. За предприетите от Възраждане действия българската общественост ще бъде информирана. Възраждане вярва в справедливостта на съда, в инстинкта на българите да разпознават честния от подлеца, както и в тържеството на истината, което рано или късно настъпва. Възраждане споделя казаното от неизвестен автор, че „Общото между политиците и пелените е, че и двете трябва да бъдат сменяни редовно и то по една и съща причина“. Сегашното управление твърде много засмърдя! Време е да сменяме пелените! Започваме на 14 май! И ще продължим, докато не се разнесе тази зловредна политическа миризма!“, разясняват надълго и нашироко от партията за предстоящия протест.

Прегледана: 327

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече