Държавата дава ваучери за море на полицаи, медици и фармацевти от първа линия в битката с Covid-19

0

- Advertisement -

Фронтоваците“ ще бъдат настанявани в държавните почивни станции

Тези, които са на първа линия в битката с коронавируса, ще получат ваучери за почивка на родното Черноморие. Става въпрос за полицаи, медицински персонал,фармацевти. Новината съобщиха премиерът Бойко Борисов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, информира Vest.bg. Първоначалната идея на патриотите беше всички да получат ваучери, но тя не беше одобрена от коалиционния им партньор.

„Обединихме около предоставянето на тази възможност за летуване само във вътрешен туризъм и само за хората, които са на първа линия със заболяването, което стана причина за всички тези резки промени“, каза Симеонов, цитиран от Dnes.bg.

Ваучерите ще бъдат използвани за запълване на държавните бази, а едва след като в тях вече няма свободни меса, ще бъдат използвани и частни хотели.Според него от кризата най-силно е бил засегнат именно туристическия и рестораньорския бранш заради забраната на здравния министър да работят.

„И към настоящия момент във всички туристически обекти цари едно двуличие, една неравнопоставеност между хотелските стаи, хотелите като места за настаняване и заведенията за хранене към същия хотел“, смята Симеонов.

Прегледана: 388

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече