Олигархът Димитър Маджаров на съд, обидил зет си с „турчин”

0

- Advertisement -

Бившият зет на олигарха в млечния бизнес Димитър Маджаров е подал иск в гражданското отделение на Районен съд – Пловдив за сериозна сума. Ерол К. твърди, че бизнесменът му е нанесъл етническа обида.

Аз съм български гражданин от турски етнически произход. По време на така наречения „Възродителен процес“ имената ми бяха принудително сменени. През 2017 година възстанових рождените си имена.

Майката на децата ми отказа да даде съгласието си имената на децата ми да бъдат уеднаквени с моите турски име и фамилия. Това беше причината да депозирам молба пред РС- Пловдив с правно основание чл.19а, ал.3, изр. посл. от ЗГР и чл. 19, ал.1 от ЗГР. Беше образувано гражданско дело № 8993/ 2017г. по описа на РС- Пловдив, посочва Ерол К. в исковата си молба. 

И продължава:

Сезирам уважаемия съд с искова молба срещу Димитър Станчев Маджаров по реда на чл. 45 от ЗЗД – непозволено увреждане, тъй като в съдебното заседание на 30.10.2017 г., по време на разпита на свидетеля Огнян Асенов Хаджиев, ответникът Димитър Маджаров отправи обидни и унизителни думи по отношение на мен и турската нация, с което бях подложен на преднамерена, публична, невярна и обидна кампания, накърнила честта, достойнството и доброто ми име, с които се ползвам сред близките си и в обществото.

По-нататък ищецът цитира изключително нецензурната лексика, която бизнесменът Маджаров употребил спрямо него и турската нация като цяло.

С тези негови действия беше обидена и поругана честта на една цяла нация. В резултат на това съм изживял интензивни и продължителни отрицателни емоции на стрес, тревога, обида, възмущение и гняв, посочва Ерол К.

Аз съм човек с достойнство и чест, на които държа. Никога през живота си не съм обидил някого, нито съм се държал унизително с хората, с които съм общувал. Именно поради тази причина не мога да приема факта, че някой си е позволил да ме напсува, използвайки толкова нецензурни думи, чувствам се обиден и наранен, засегнато е мъжкото ми достойнство.

Обидата – ругатня е отправена към мен както в лично качество, така и по етнически признак, обяснява Ерол К. решението си да заведе това безпрецедентно дело.

Прегледана: 1409

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече