Решено! Тити поема издръжката на ФК „Левски“, Божков му дава финансово рамо

0

- Advertisement -

Куриер от Дубай лично ще донесе акциите на „Левски“, пратени от Васил Божков

Баскетболният треньор Константин Папазов – Тити ще получи акциите на футболния „Левски“ от Васил Божков, научи Vest.bg. Благата вест за „сините“ е спасителният им пояс от фалит и закриване на клуба. Папазов се ангажира с издръжката на клуба, без да влиза в подробности за своя бизнес план.

„За ужас на тези, които очакваха да има фалит, няма да има. Г-н Божков не го допуска, не даде възможност „Левски“ да фалира. Вярвам на неговата дума, че ще изпрати още утре акциите. И ще се отворят добри хоризонти за „Левски“. Важна е волята. Важно е, че г-н Божков опроверга масата – тези, които не вярваха. Развали съня на тези, които искаха „Левски“ да фалира“, обяви в ефира на БНТ Папазов. Той уточни, че досегашният собственик ще прати днес акциите по куриер от Дубай.

Той изненадващо уточни, че ще си изключи телефона за 24 часа, тъй като е уморен. На въпрос кой ще дава парите, Тити отговори, че това е тема на друг разговор  и това е негова лична отговорност.

Имам самочувствие да направя от всички фенове на „Левски“ един тим. Аз ще бъда капитан на този тим. Имам волята. Не съм параван на никой. „Левски“ ме е направил това, което съм, и ще се отблагодаря за това. Нямам финансовия ресурс. Първо трябва да има кауза. След каузата трябва да има много последователи. Очаквам стотици хиляди последователи на моята кауза. Всеки със своите компетенции ще помага. Ще се разделя с тези акции, ако някой ми покаже по-розово бъдеще за любимия отбор. Много хора направиха всичко възможно акциите да не бъдат в мен. Ще бъде примерът как се управлява „Левски“. Ще минем през много ужаси. Ще бъда първият собственик, който не обещава шампионски титли и лиги. Имам 26 години опит в българския спорт зад гърба си. Няма да се опитам да се харесам на феновете с гръмки обещания и селекция. Ще искаме реални неща. Бих поискал помощ от държавата във всякакви насоки – най-вече инфрасктруктурата. Да направи стадиона. Няма да се намери частен инвеститор за това, защото е огромна инвестиция. Г-н Венцислав Горанов като е отказал помощ, ще го питаме пак. Ще направим всичко възможно „Левски“ да получи най-малко от държавата. Мнозина скочиха, когато „Левски“ излезе с адекватна позиция да поиска помощ. Такава са искали още „Рома“ и „Вердер“, при това за много повече пари„, каза още баскетболният треньор пред БНТ.

Бъдещият собственик на „Левски“ разкритикува и сегашното ръководство: „Три месеца никой не си направи труда да говори с г-н Божков, аз първи му звъннах на 29 април. Имах волята да вдигна телефона, защото службите, ако слушат, да слушат молбата ми за „Левски“. Този човек го направи това от любов към „Левски“. Благодаря му, защото доста хора ще се страхуват да му благодарят. Ако има фалит на „Левски“, щеше да му бъде вменена тази вина. А „синият“ съд е много по-страшен от черковния. Той ме попита тази сутрин как виждам нещата. Предупреди ме да не бъда употребен. Казах му : „Г-н Божков, това не може да бъде вашият „Левски“, защото той имаше друг хоризонт – първата година да изчисти дълговете, а втората да гони високи цели“. Страхувам се от предателството. Мога да бъда употребен само за каузата „Левски“. Нека да ме употребят за тази кауза.“

Тити допълни, че получаването на акциите било цел №1. „За цел №2 имаме 34 дни“. Първо спешно трябва да се намерят пари до седмица, за да се платят заплатите на футболистите и да не им се даде възможност да разтрогват договорите си. След това ще се търсят 1,5 млн. лв., необходими за довършване на сезона.

Прегледана: 629

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече