Жената на Боян Петров на първа линия срещу COVID-19

0

- Advertisement -

„В никакъв случай не искам да се вживявам като спасител или супергерой“. Това каза в интервю за Нова тв Радослава Ненова Радослава, жената до загиналия алпинист Боян Петров, която се изправя лице в лице с COVID-19 като доброволец в Алекснадровска болница. 

„Когато тръгна тази епидемия и стана ясно, че нещата не са положителни, разбрах, че животът ни в България ще се забави. Тогава реших, че няма да съм поредният Facebook разбирач и ще проверя дали има нужда от доброволци за каквато и да е роля, които да помагат на лекарите“, разказа тя в интервю за Нова тв.

Радослава обясни, че извънболничните ѝ ангажименти не са отпаднали и не ѝ остава физическо време да се среща с хора. Синът ѝ не се страхува от това, че майка му е на първа линия в борбата с коронавируса.

Според нея има лекари, които се притесняват, когато се окаже, че пациент е дал положителна проба, но тя не се страхува.

„Мен не ме е страх, защото са взети всички мерки. Ние сме много добре облечени, хигиената наистина е на ниво“, обясни тя.

Радослава разказа, че всичко, което научава там и хората, които среща, ѝ помагат да разбере същината на проблема.

Младата жена сподели, че едва 2 години след загубата на Боян Петров, е успяла да вкара живота си в нормален коловоз.

„Това, което много се промени, освен неговата физическа загуба, е, че имаше много голямо вмешателство в живота ми. Беше ми много трудно да свикна с това“, каза още Радослава Ненова.

Прегледана: 596

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече