The Sun агитира: Британци, Слънчев бряг ви чака още през юли

0

- Advertisement -

Британските туристи могат да се завърнат в българския курорт Слънчев бряг още през юли, след като страната облекчи мерките в наложената карантина.

Изненадващата новина съобщи таблоидът „Сън“.

Британското издание информира читателите си, че за да насърчи туристите, курортът, прочул се по цял свят с алкохолните турове от кръчма в кръчма, ще предлага по плажовете безплатни шезлонги, чадъри и маси, когато отново отвори за посетители.

„Сън“ пише, че България успява да поддържа сравнително нисък броя на случаите на заразяване с коронавирус, като е въвела карантина на 13 март, включваща забрана за пътуване, затваряне на училищата и много бизнеси, както и даване на правомощия на полицията да прилага мерките.

Очаква се карантината да бъде вдигната на 13 май и плановете включват отваряне на курортите през следващите няколко месеца, допълва вестникът. За нас като добакини обаче остава висящ въпросът дали англичаните, които са сред най-пострадалите от коронавирука, няма да ни донесат някой нов щам, който да усложни обстановката в България?!

Изненадващо в синхрон с британската медия дойде изказване на Николина Ангелкова.

„По наши оптимистични прогнози очакваме на 1 юли да има активен летен сезон”, заяви министърът на туризма по време на обсъждането на Закона за здравето на заседанието на Правна комисия.

По думите й това зависи от това как върви разпространението на заразата с коронавирусната инфекция.

„Отделно от това по закон на 1 юни плажовете трябва да бъдат готови, за да може да се минимизира рискът и да се осигури напълно тяхното правилно оборудване с оглед опазване на живота и здравето на хората“, каза Ангелкова.

Прегледана: 519

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече