Генерал Мутафчийски в Деня на храбростта: Днес воините отново са на предния фронт, но в болниците

0

- Advertisement -

Директорът на ВМА и началник на Националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски поздрави българите по случай  Деня на храбростта – празник на Българската армия и Гергьовден, научи Vest.bg. Той акцентира върху това, че в този ден скланяме глави в знак на признателност към всички доблестни български воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България.

„Днес воините отново са на предния фронт. Но в болниците, изправени пред новото предизвикателство COVID-19. Използвам случая да благодаря на всички служители, част от голямото семейство на ВМА – включващо 5 болници и 2 санаториума, за предаността и неимоверните усилия, които полагат в тези времена на тежки изпитания.

В Деня на храбростта заслужена почит отдаваме и на военномедицинските екипи, които изпълняват мисии зад граница и които винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия сред международните ни партньори.

Стъпвайки на надвековните традиции на българската военномедицинска служба, няма как да не отправим поглед и в бъдещето. А там са нашите курсанти, които се обучават по специалността „Военен лекар“ и вече трета година показват завидни резултати“, завършва поздрава си генерал Мутафчийски.

Той пожела на българските воини да бъдат храбри и отговорни, а на празнуващите именници – да бъдат здрави и да носят имената си с гордост.

Прегледана: 366

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече