Край на свободното паркиране в центъра, пак ще се плаща за зона в София

0

- Advertisement -

Край на безплатното паркиране за софиянци! От четвъртък се възстановява работата на синя и зелена зона.

Новината беше съобщена от самата столична кметица Йорданка Фандъкова днес.

Едновременно с това започваме поетапно да нормализираме графиците на градския транспорт, каза още тя.

“Най-напред, още от 7-ми, ще започнем с електротранспорта, трамваите и тролеите, които преминават през центъра, а от понеделник очаквам да влязат в делнични разписания както метрото, така също и наземният градски транспорт поетапно в рамките на следващата седмица. Засега остава намаленото работно време – вечерно време съответно до 22 и 22:30 за крайградските линии и метрото”, заяви тя.

Фандъкова посочи, че ще наблюдават много внимателно в следващите дни и в случай, че интересът от страна на пътниците се засили, имат готовност да върнат и крайните часове на разписанията.

Йорданка Фандъкова съобщи, че се работи в следващите няколко дни да подготвят отварянето на детските кухни.

„По отношение на детските градини и ясли имаме готовност да реагираме веднага, след като министърът на здравеопазването и министърът на образованието и науката преценят, че това вече е възможно“, каза Фандъкова.

Кметът на София представи новия зам.-кмет по екология – Десислава Билева. „Тя получи предложението от мен като експерт. Искам да ви припомня, че всички членове на екипа ми съм търсила да бъдат експерти. Тя не е политическо лице“, каза кметът на София през журналисти. Тя провери метростанция „Хаджи Димитър” от третия лъч.

Прегледана: 619

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече