Жена подлуди телефон 112 – звъня близо 170 пъти! Било технически гаф!

0

- Advertisement -

Жена от пловдивското село Стряма беше глобена с 1000 лева след като звъннала около 170 пъти на телефон 112, научи Vest.bg.  За щастие, успя да отърве глобата, след като подаде жалба срещу наказателното постановление в районния съд в Пловдив.

В началото на миналата година дежурните служители от спешния номер се видели в чудо, тъй като постоянно получавали обаждания от номера на жената. След около 170 обаждания, те подали жалба до районното в град Раковски, където полицаите съставили акт с 1000 лева глоба на жената – защото ползвала единния европейски номер 112 не по предназначение, изразяващо се в заемане на линията.

Жената обяснила пред полицая в какво се състои проблемът – в къщата й в село Стряма имало монтирана алармена система със сим-карта, която трябвало да звъни на личния ѝ номер, ако бъде активирана. По някаква причина, неизвестна нито на нея, нито на техниците, обаче, алармената система се е върнала към фабричните настройки е и започнала да известява първите три номера в сим картата, които са 150, 160 и 166, които не са могли да бъдат изтрити, тъй като са заложени от оператора. Тези номера препращат автоматично към 112.

Пред съда бил разпитан и служителят, който фактически е монтирал алармената система. Той заявил, че при монтажа, намиращите се в картата номера за спешни повиквания 150, 160 и 166 са били изтрити, с цел системата да има достъп само телефонните номера на жалбоподателката и съпругa ѝ, които са били записани на тяхно място. По неизвестни причини, обаче при извършена проверка през месец октомври установили, че картата се е рестартирала. Според техника, проблемът е в токовите удари, които имало в района.

Наложило се е жената да доказва невинността си по-нататък, тъй като в акта и наказателното постановление имало куп нередности – било отбелязано, че нарушението било извършено „на 04.09.2019  г. около 11:00 часа, в гр. Раковски в периода от 10.06.2019 г. – 05.08.2019 г.“ – от това не ставало ясно кога и къде е извършено нарушението. Освен това и ЕГН-то на жената било объркано.

Тези нередности нарушавали правото на защита на жената и санкцията била отменена от съда. Решението подлежи на обжалване. Историята е публикувана в сайта „24Plovdiv“.

Прегледана: 405

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече