Румен Петков, АБВ: Борисов използва страха от пандемията за налагане на нацистки форми за управление

0

- Advertisement -

Лидерът на ПП АБВ Румен Петков излезе с протестно писмо срещу Правителството и репресиите по КПП-та на областните градове, видя Vest.bg. Той разказа за неволите на група общински съветници, които са имали намерение да упражняват политическа дейност в  Перник при спазване на всички мерки и въпреки това са били върнати на блокадата на София.

Ето и коментарът на Петков за случилото се:

„Това показва, че практически Борисов е забранил политическата дейност на партиите с една единствена цел – използвайки страха от пандемията, да гарантира собственото си и еднолично присъствие на екрана, в съзвучие с всички клакьори на режима му. Същевременно Борисов използва служебното си положение, за да обикаля страната, „инспектирайки“ най-различни обекти и снимайки се с всякакъв вид строителна техника и строителни работници. Тази огромна спекулация се вижда и оценява от българските граждани. Но трябва да се знае, че той използва страха от пандемията по най-вулгарния начин, за да гарантира само и единствено собственото си присъствие в медиите и да забрани политическата дейност, която е в рамките на ограниченията, препоръчани от Националния оперативен щаб и разпорежданията от съответните органи“, коментира лидерът на ПП АБВ.

Той обобщава, че това показва усещане за еднолична диктатура и лично господство върху медии, институции, готовност за забрана върху политическа дейност и политически партии и лишаване на гражданите от елементарни обществени и политически права и свободи.

Важно е да се подчертае, че служителите на реда изпълняват възпитано, честно и коректно задълженията, съобразно създадената атмосфера и личните разпореждания на Борисов“, завършва изявлението си с категоричност Румен Петков.

Прегледана: 445

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече