ТЪЖНА ВЕСТ: Д-р Нели Пандова от ЦСМП – София е вторият лекар, починал от вируса

0

- Advertisement -

Тъжна вест: Д-р Нели Пандова от ЦСМП – София е вторият лекар, починал от вируса.

Доктор Пансова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда!

Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно!

Поклон пред паметта ѝ! Светъл път!

Д-р Пандова е първият случай на заразен в столичната Бърза помощ. Диагностицирана е с коронавирусна инфекция, лекувана е в Окръжна болница, изписана е с два отрицателни теста.

Постъпила е отново в болница в изключително тежко състояние. В момента на приемането в „Александровса“ болница е починала.

„След като са установени две отрицателни проби и подобряване на състоянието ѝ, е изписана за домашно лечение. Вчера внезапно е влошено състоянието ѝ вкъщи. Още с пристигането ѝ в спешния приемен център на Александровска болница се е наложило да бъде интубирана. Въпреки положените усилия въобще не е могла да стигне до интензивното отделение“, каза проф. Мутафчийски.

Направен ѝ е бърз тест за коронавирус, който е дал положителен резултат. Очаква се резултатът и от PCR-теста, стана ясно на днешния брифинг на Националния оперативен щаб.

Прегледана: 548

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече