Борисов за Мутафчийски: Не е убит! Щабът не е разформирован и работи!

0

- Advertisement -

Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо тази сутрин на променения брифинг на Националния оперативен щаб, за да опровергае информацията, че генерал Мутафчийски е освободен от длъжност, информира Vest.bg. Борисов бе категоричен: „Генерал Венцислав Мутафчийски си е жив и здрав, не е убит. Щабът не е разформирован и работи!“. За потвърждения го придружаваше и  самият началник на Щаба.

Борисов успокои нацията, че продължават ежедневните му срещи и съвместна работа с Щаба. „Всяко нещо се обсъжда стотици пъти. А от щаба постоянно ме умоляват да се спрат сутрешните пресконференции, на които всяка сутрин се гаврят и се заяждат с тях. Ето, и днес ще има съвещание на правителството и щаба. Вечер в 12 ч. ми докладват колко са заразените и починалите. Сутрин в 7 ч. сме тук. Това е без заплащане, без събота, без неделя, без почивен ден, докато някои толупи спят до обяд и ми задават въпроси после. Вчера докато беше брифингът с Арнаудова ние с Мутафчийски бяхме горе и работихме до 10:30 след това. С него по няколко часа си опонираме как и по какъв начин да пуснем парковете и планината“, настоя да се разбере Борисов. 

Той увери, че от една седмица тече обсъждане с Правителството за  мерките, които да облекчат група по група и сектор по сектор.

Генерал Мутафчийски в цивилно облекла подчерта: „Най-важното е как ще живеем вече с вируса. Това е най-важното, което се коментира и по което се работи. Важно е да се уточни концепцията и подробностите за отделните сфери“.

Той допълни, че това са много важни неща и са от ключово значение как ще продължи напред да се развива България и какво отражение ще даде всичко това на здравната система. Той обаче продължава да е на мнение, че всяко отпускане на мерките, което не е съобразено с реалностите, може да доведе до влошаване на ситуацията.

Прегледана: 454

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече