Витоша пак отворена за разходка, без да се сяда по пейки и беседки

0

- Advertisement -

Витоша отново ще е отворена за разходки от неделя, но хижите остават затворени, не може да се ползват пейките и беседките в природния парк. Това става ясно от публикация на столичния кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

Решението е взето днес на заседание в Министерския съвет с министър-председателя Борисов, министър Кирил Ананиев, министър Младен Маринов, ген. Мутафчийски и членовете на Националния оперативен щаб.

Коментирахме организацията за отваряне на природните паркове и създаването на организация за излети в планините, за което министърът на здравеопазването издава заповед, съобщи кметицата.

Вижте какво може и какво не може в планината:

✅Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите.
❌Между 11 и 14 ч тези пътища ще се затварят за автомобили.
✅На паркинга на хижа „Алеко“ ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.

✅За да не допускаме събирането на много хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени. С успокояване на епидемичната обстановка имаме готовност да възстановим движението на градските автобусни линии до Витоша.

✅При разходка в планината спазвайте дистанция от минимум 2,5 м. При разговори с други хора, поставяйте маска или шал.

❌Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.

✅Моля, гражданите, които не познават добре Витоша, но искат да се разходят, да ползват задължително само маркираните екопътеки.

🙏Благодаря на всички граждани, които отговорно спазват правилата за разходка в отворените големи паркове.
✅В неделя ще премахнем лентите в големите паркове, но моля гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка в парковете.
❌Остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения.

✅Възлагам на кметовете на райони от понеделник да създадат организация за отваряне на малките паркове в кварталите и градските градини при спазване на всички противоепидемични мерки.

Прегледана: 591

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече