Вече категорично: Учениците завършват служебно учебната година!

0

- Advertisement -

На извънредна среща на МОН, Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество, учители и родители бе решено учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата само за провеждане на изпитите. Нарочната  среща се проведе дистанционно вчера, научи Vest.bg.

Очаква се датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни, като се има предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната, съобщиха от МОН.

В хода на дискусията бе заявена готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност. На практика това означава, че ще се осъществява дистанция между учениците от 2 метра, като в помещение ще има само 10 ученика. В училищата ще бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

Предварително предвидените дати за изпити са: за учениците от 7 клас – 15.06 – 19.06, а за тези от 12 клас – 01.06 – 05.06.

Постигнато е съгласие за определяне на материала, включен в изпитите. Той ще бъде съобразен с усвоените знания и преподадените теми. 

Образователното министерство обмисля вариант за организирането на лятна занималня за учениците. Така родителите, които са взели принудителен отпуск заради дистанционното обучение, oа могат да си наваксат.

Прегледана: 416

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече