ВМА пуска горещ телефон за психопомощ срещу Covid-19

0

- Advertisement -

От 28 април започват безплатни консултации със специалистите от Клиника „Психиатрия и военна психология” на Военномедицинска академия, като за целта е разкрита телефонна линия 02/ 92 26 190, която ще бъде отворена всеки работен ден в часовия диапазон от 09:00 до 13:30 ч. Това съобщават на официалната страница на ВМА, видя Vest.bg.  

Всички хора, които изпитват прекомерен страх, тревога или безсъние, свързани с пандемията от COVID-19, ще могат да се срещнат и да разговарят със специалистите от ВМА, а психологичните консултации са насочени към:

Обучение за взимане на решения – краткосрочни техники, които са копинг-стратегии (стратегии за справяне) в настоящата ситуация по отношение на работа, семейство, финанси, здраве и т.н.

Оказване на психологична подкрепа и помощ при овладяване на силни емоции като тревожност, страх, безпомощност, потиснатост, гняв и др., свързани с наличието на пандемия, както и икономическите последствия от нея.

Психологична работа, фокусирана върху обучение в разпознаване на психосоматични симптоми (паника, обща тревожност, натрапливости, депресивни състояния, придружаващо безсъние) и преодоляването им чрез различни техники.

При по-тежка изява на оплакванията ще се осъществи психиатрична консултация и евентуално лечение.

Прегледана: 428

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече