Обмисля се отмяна на извънредното положение преди 13 май

0

- Advertisement -

Обмисля се премахване на извънредното положение у нас преди 13 май, това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който инспектира строежа на АМ „Хемус“.

„Възложил съм на юристите да видят как може да стане“, коментира премиерът. „Обмисляме закон, който да задължава например, носенето на маски – защото е доказано, че маските помагат. За банките – да могат кредитите да не се изплащат в сроковете им”, заяви той.

На въпрос дали сме преминали пика на заразата Борисов отговори, че за него пикът означава болниците да не поемат хора, да не ни стигат вече медицинските работници, да не ни стигат леглата.

„Казват, че топлото време ще повлияе на вируса, но виждате, че има държави, в които е 40 градуса температурата, и не му повлиява. Всеки ден си е ден за ден – не можем да дадем прогнози. Ние като нация трябва да се самоконтролираме. Не може да се сложи полицай при всеки един човек да го води“, заяви още Борисов.

Той беше категоричен, че ако в парковете се разрешат посещенията, но хората тръгнат масово в тях, те ще бъдат затворени отново. По думите му мерките в България са били навременни, но за да бъдат облекчени, трябва да си партнираме.

„Сутринта рано говорих с Щаба – ако продължава ниското ниво на заразените – защото вчера бяха повече, днеска са по-малко, съм възложил от понеделник с установен ред да се обмисли родители с деца да могат да минават от единия до другия край на парка без да се събират хора“.

Прегледана: 429

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече