Тревожно: 83 медици от страната вече са заразени с Covid-19

0

- Advertisement -

Вече 83 медици от страната са заразени, като от последното денонощие има още 3 нови случая, съобщиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Става въпрос за 1 лекар от Видин и по една медицинска сестра от Сливен и Бургас.

От Щаба информираха, че вече е  приключила  проверка на снабдяването със защитни костюми на медиците в страната. Установено е, че 85% от всички медици на първа линия са защитени и имат всичко необходимо.

В болница „Св. Иван Рилски“ в София, в клиниката по гастроентерология, са установени двама болни – лекар и пациент.  Припомняме, че от отделението по хематология тръгна зараза и то сега е затворено.

Колкото повече продължава епидемията, медицинските ресурси намаляват заради многото заразени хора от медицинския персонал. България също не е пощадена от това. Сигурен съм, че в областните болници хората са снабдени с необходимите защитни средства. Въпреки това заразяването е във висок процент“, допълни Мутафчийски. Но изтъкна, че заради взетите мерки медицинският ресурс у нас е съхранен.

Сериозно е положението със здравния персонал в болницата във Видин, където има много заразени. Медиците сигнализираха, че не са обезпечени с предпазни облекла и че едва ли не Ръководството на видинската болница се държи като търговско дружество, което иска да печели от епидемията.

Прегледана: 387

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече