Роми в действие на Великден: Гюбеци, печени агнета и бира

0

- Advertisement -

Въпреки призива на властите да си останем вкъщи на Великден, стотици българи се юрнаха по курортите и вилите си, видя Vest.bg. Имаше и добросъвестни граждани, които наистина си останаха вкъщи. Сериозен процент от ромите спазиха също препоръката. Но само в частта да си останат вкъщи.

В същите тези къщи обаче тържествата по повод Великден започнаха още в събота сутринта и продължават и до днес. Ромите масово почетоха празника с печени агнета, гюбеци и бира. Останаха по домовете си, но на големи тумби от празнуващи. Повод банкетите им да станат обществено достояние освен високата музика, идваща от махалите, бе и пускането на видеа на живо през социалните мрежи.

Очевидно е, че нито един от празнуващите не носи предпазна маска, а дистанцията е по-малко от 20 см. Гостите пият от една и съща бутилка и въртят гюбеци един до друг.

Очевидно ромите трудно могат да бъдат превъзпитани, а още по-малко уплашени, било то и от световен коронавирус.

Засега най-сериозно положението с коронавируса е в софийските ромски махали „Филиповци“ и „Факултета“, където броят на заразените е висок. Идентична е ситуацията и в ромския квартал в родопския град Пещера.

Прегледана: 466

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече