Проф. Балтов: След 10 дни ще видим резултатите от безцелните пътувания по Великден

0

- Advertisement -

След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден. Това прогнозира директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, предава БНТ. Според него, ще го усетят хората не толкова в София, а в по-малките градове, където може би медицинското оборудване не е на нивото на големите болници в София.

„Тогава наистина ще видим колко ще се увеличат болните от коронавирус в другите областни градове. Ще има увеличение категорично. Проблемите идват не от това, че има болни в болниците. Проблемите идват от хората, които не знаят, че са вирусоносители. При едно разхлабване на мерките може да пламне цяла една болница. Рискът остава. Разхлабване може би ще има, но още е рано“, посочи проф. Балтов.

Медикът коментира също,  че в никакъв случай не сме стигнали пик и не можем да си позволим в момента да саморазхлабваме мерките, защото кривата тръгва нагоре.

В следващите две седмици хората ще видят, че може да се удвоят или утроят случаите на заразени с коронавирус, което показва, че трябва още търпение“, уточни проф. Балтов.

Прегледана: 497

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече