Извънредно: София е под пълна блокада до второ нареждане

0

- Advertisement -

Столицата е блокирана от полиция, като се забранява излизането и влизането от и в града, научи Vest.bg. Блокадата е по нареждане на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев по препоръка на Националния щаб за борба с коронавируса.

Причината е масовото изнизване на софиянци към провинцията през вчерашния следобед, въпреки че настояването на Правителството бе хората да си останат по домовете.

Страшното, според Щаба, ще дойде от това, че всички тези хора ще се разпръснат из цялата страна и така опасността от разрастване на епидемията е заплашителна.

„Това води до още по-тежка епидемиологична ситуация с очаквано ясни последици. Тези случаи не са инцидент, а тенденция“, бе категоричен здравният министър на извънреден брифинг късно снощи.

Заповедта предвижда изключения – за товарния превоз, които трябва да докажат с документи необходимостта от транспорта; автомобилите със специален режим; превозните средства, превозващи граждани, които имат нужда от лечение, като посочват лечебното заведение, в което отиват да се лекуват; както и автомобилите, които превозват медицински лица.

Забраната няма да важи за аварийните автомобили на електроразпределителните, В и К и телекомуникационните дружества, както и за служебни автомобили, които превозват работници.

За пътуващите работници до работните им места се въвежда график – те могат да минават сутрин през контролно-пропускателните пунктове (КПП) между 6:00 и 8:00 часа, както и обратно между 18:00 и 20:00 часа.

Прегледана: 485

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече