СВОБОДА! Нено Димо излиза от килията след 3 месеца арест

0

- Advertisement -

Бившият екоминистър Нено Димов да бъде пуснат вкъщи под домашен арест. Това реши Специализирания наказателен съд днес на заседание по скайп.

Димов е обвиняем заради водната криза в Перник. Задържаха го на 8 януари и оттогава е в ареста- вече над 3 месеца. За да излезе от килията обаче ще трябва да изчака решението и на втората инстанция. 

Съставът с председател Елена Попова е приел, че обоснованото предположение не е разколебано съгласно представените по делото доказателства. По делото са представени и нови доказателства, които съдът прецени като пряко несъотносими към обвинението на Димов, но отбеляза, че същите са необходими с оглед разкриването на обективната истина и повдигнатите обвинения за останалите обвиняеми по делото.

 Съдът се солидализира със становищата на страните, че не е налице реална опасност от укриване предвид образованието, трудовата ангажираност на обвиняемия преди мярката му за неотклонение и неговия постоянен адрес. Съдът обаче прецени, че е налице, макар и в много ниска степен, реална опасност от извършване на престъпление с оглед необходимостта от назначаване на експертиза по делото за установяване на щетата, посочена в обвинението.

Прегледана: 437

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече