ВАС: Над 400 са жалбите срещу задължителното носене на маски

0

- Advertisement -

Над 400 жалби са постъпили по електронен път във Върховния административен съд срещу задължителното носене на маски, съобщиха от съда. Повечето от жалбите са изпратени на електронната поща на съда пред уикенда, като се очаква да започнат да постъпват и по пощата.

Със заповед на здравния министър предпазните маски за лице вече са задължителни.

Предстои жалбите да бъдат администрирани и редовните да бъдат насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание. Съгласно чл. 182, ал. 1 от АПК, в едномесечен срок ВАС трябва да публикува обявление за оспорването на общия административен акт в Държавен вестник. Предстои и администрирането и на всички жалби срещу други заповеди на министъра на здравеопазването във връзка с въведеното в страната извънредно положение.

Със свое определение от 8 април т.г. по административно дело 3297 от 2020 г. тричленен състав на ВАС оставя в сила определение по адм. дело 336/2020 г. на Административен съд – София област, с което не е допуснато искането на физическо лице за спиране на предварително изпълнение на заповеди на кмета на община Елин Пелин за въвеждане на вечерен час във връзка с обявеното в страната извънредно положение.

Прегледана: 455

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече