Природозащитници: Отворете Витоша, тя е Живот!

0

- Advertisement -

Гражданска инициатива за отваряне на пътищата към Витоша се зароди в социалните мрежи под формата на клип, видя Vest.bg. Видеото е под надслов  „Отворете планината, тя е здраве. Кадрите в клипа са правени преди да затворят планината Витоша за посещения. Автор е фотографът Петър Тодоров.

Идеята да направи видео от кадрите се родила след затварянето на природния парк, за да даде друга гледна точка към проблема. Основният му аргумент е, че планината може да осигури нужната дистанция между хората.

„Винаги е до самосъзнание. Ако не спазваш дистанция в града, няма да я спазиш и на Витоша, но възможността за това там е далеч по-голяма, а вариантът за пренасяне на зараза – нищожен. След месец-два затворени вкъщи, здравето на хората ще е много по-лошо“, казва фотографът пред Dnes.bg.  

Ето и самото видео:

Една от най-популярните Facebook-групи за любителите на преходите с над 32 хил. участници се нарича „Планинари“. В момента към името е прибавено актуалното „без коронавирус“. В дните на карантината групата е пълна със снимки – спомени от различни пътувания.

Пост от там обобщава настроенията на хората, за които планината е хоби и нещо отвъд него: „Пише се Планина, но се чете Живот“.

Прегледана: 566

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече