Жест! Румен Радев си дари цялата заплата, Първата дама – 10 000 лева за храна на бедните (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

Дарих цялата си заплата на община Видин преди месец. Новината съобщи президентът Румен Радев на брифинг за медиите след края на посещението си в „Пирогов“ на днешния Световен ден на здравето.

За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото, уточни държавният глава.

Преди половин месец аз си дарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. За мен дарението има смисъл, когато е навреме и е далеч от камерите. Другото е суета и популизъм“, подчерта Радев.

Искам да благодаря на всички лекари, медицински сестри, медицински специалисти за техния висок морал, смелост и всеотдайност в борбата за живота на всеки българин.

Искам да благодаря и на проф. Асен Балтов (шеф на „Пирогов“, б.ред.) и на неговия прекрасен екип за навременните мерки и перфектната организация, затова, че в едни много кратки срокове са успели да изградят на практика ново инфекциозно отделение, да усилят дихателната реанимация в това отделение. Както знаете, от вчера вече имат нова лаборатория за тестване. Всичко това е направено основно с дарения, които вече надхвърлят 3,5 млн. лева, напомни държавният глава.

Крайно време е и държавата да се намеси финансово и организационно в тази ситуация. Още в началото на кризата много ясно заявих, че заедно със здравните мерки, трябват навременни, солидни мерки за борба с икономическата криза, защото яко няма адекватна реакция, ще стигнем до социално-икономическа катастрофа.

Има вече прохождане с тези мерки, но все още сме далече от желаното, констатира президентът.

На въпрос какво прави Първата дама за децата, които са на дистанционно обучение, Румен Радев съобщи, че Десислава Радева вече е дарила 10 000 лева за храна на възрастни хора.

Когато моята съпруга обикаляше изолираните и опустели трънски села по Коледа, да носи храна и подаръци на хората, вие къде бяхте?, попита риторично Радев репортера на жълт сайт с отявлено лошо отношение към президентската институция.

Според Радев обществото трябва да продължава с дисциплината и да спазва стриктно указанията, които се дават от властите. Трябва да се помисли не само за физическото, но и за психическото здраве на народа, призова върховният главнокомандващ.

Президентът Румен Радев посети "Пирогов" на днешния Световен ден на здравето

Публикувахте от bTV Новините в Вторник, 7 април 2020 г.
Прегледана: 4179

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече