Старец умря от инсулт, властта излъга, че е коронавирус

0

- Advertisement -

81-годишният пациент в Стара Загора бе обявен за жертва на епидемията, погребан е още в четвъртък

81-годишен старец почина в УМБАЛ „Професор доктор Стоян Киркович” в Стара Загора в четвъртък, 2 март, от инсулт, но Щабът, начело с ген. Венцислав Мутафчийски обяви, че причината е коронавирусът.

Пациентът, приет още на 24 март, си отиде от тежък исхемичен инсулт, но днес бе обявен за жертва на коронавируса, алармира медсестра от кв. „Зора” в Стара Загора, съседка на починалия мъж.

Интересното е, че дядото е погребан още в деня на смъртта си – 2 март, а днес бе съобщено, че е поредната жертва на вируса.

На мъжа е направена проба с бърз тест, която се оказала отрицателна, но изненадващо тази сутрин дойде новината, че според нови резултати тестът бил положителен

Сутринта шефът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски обяви, че пациентът от Стара Загора бил е приет с декомпенсиран диабет и кетоацидоза. „Проявил е белези на коронавирусна инфекция и такава на дихателните пътища.

Много бързо е развил двустранна бронхопневмония и дихателна недостатъчност“, обясни професорът по време на редовния брифинг на Оперативния щаб.

Медсестрата от Стара Загора обаче настоява, че смъртта е причинена от исхемичен инсулт, не от коронавируса.

Прегледана: 913

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече