Българска медсестра в Италия: Военни камиони извозват трупове към крематориуми

0

- Advertisement -

Българската медицинска сестра Руми Маринова, която работи от 1994 година в болница в Бергамо публикува шокиращи подробности от епидемията в Италия, научи vest.bg. Българката извади на бял свят ужасът, който се случва в Италия заради жертвите на коронавируса.

Ето и нейният потресаващ разказ пред „Дойче Веле“:

„Седя на балкона и гледам военните камиони, които извозват труповете. Возят ги към крематориуми извън града, защото вече няма къде да ги държат и погребват. Тук се завръща само прахът им. Не пускам телевизора, защото дъщеря ми ще се побърка, ако постоянно гледа такива кадри. Чуваме линейките. Минават покрай нас на всеки половин час. Денем и нощем.“

Жената в момента не ходи на работа. Освободена е, защото дъщеря ѝ страда от мускулна атрофия и коронавирусът би бил фатален за нея. Семейството й е затворено вкъщи вече трета седмица.

Според Руми, голямата грешка на италианците е, че не са взели необходимите мерки веднага. И че много хора първоначално не са обърнали никакво внимание на предупрежденията.

„Като им се казваше да не правят това или онова, те си мислеха, че е някакъв каприз. Затвориха училищата и университетите и студентите тръгнаха по заведения, на шопинг, по почивки на юг. И така пренесоха коронавируса в цяла Италия. Хвалеха се със снимки в социалните мрежи как са млади и вирусът не може да ги покоси. Но се оказа, че грешат“, разказва Руми и добавя: „Шокираха ме кадри от камери на магазини, които показват как хора плюят по продуктите. Та това е престъпно! И ето ни сега – всички сме затворени вкъщи и си седим по балконите. Добре поне, че имаме балкони“.

Българската медицинска сестра ходи да пазарува само веднъж седмично. Винаги носи ръкавици и маска, въпреки че не е болна. И понеже на ходи на работа, помага на общината, откъдето я свързват по телефона с болни хора, които са самотни и имат нужда от съвет и утеха.

„Но ако се чака да се разгърне цялата картина на болестта, тогава надеждата човек да се спаси е много малка. А как може от вкъщи да разпознаеш дали е този вирус или друг? Без тест? Хората умират сами като кучета, близките им даже не могат да се сбогуват с тях“, разказва Руми и добавя: „Не ми останаха сълзи“.

Медицинската сестра е категорична, че никой не бива да загива по този начин – изолиран и в самота.

Прегледана: 535

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече