Тодор Попов срещу БФС: Не приемам ВК „Нефтохимик“ да е служебен шампион на България

0

- Advertisement -

Според него шампион се определя след изиграването на плейофи

Кметът на Пазарджик Тодор Попов категорично се противопостави срещу решението на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол, с което бе сложен край на сезона и по служебен път  ВК „Нефтохимик“ бе обявен за шампион на България, научи vest.bg.

 Попов отправи публично обръщение към ръководството на БФБ, към волейболистите, феновете и гражданите на Пазарджик, в което търси отговор на мотивите за тази служебна титла.

Според него, по всички нормативни документи и по всички принципи шампион се определя след изиграването на плейофи.

„В случая имаме незавършено първенство по волейбол в редовен сезон, остават още два кръга, да не говорим за плейофи. При положение, че новият сезон започва в края на октомври и дотогава има повече от половин година кое е справедливото на това решение?! Кое е справедливо към момчетата и към феновете?! Защото време  е вече да си кажем нещата ясно. Къде е позицията на Федерацията и на председателя на тази Федерация? Най-лесно е да се каже, че така са решили клубовете. И тези решения се вземат от хора, които преди три години, преди да се появим на волейболната сцена на България определяха това ниско ниво, смея да го твърдя, защото всички тези клубове си бяха направили договорката и където и да отидат състезатели в България, повече от 1000-1500 лева не можеха да получават. И няма откъде да ги получат! Защото тези хора развиха волейбол с 20 души в залата. Ние, смея да заявя съвсем отговорно, като отбор вдигнахме нивото на българския волейбол в пъти. Благодарение на усилията на целия екип, на всички хора, които се ангажираха с този проект. Няма по-професионален отбор по волейбол от ХЕБЪР, няма по-добра организация на волейбол от ХЕБЪР, няма по-добра публика от публиката на ХЕБЪР и няма по-коректно отношение от това към нашите волейболисти. Няма и да има!“, коментира пазарджишкият градоначалник.

Той настоява да се разбере, че това решение е безкрайно несправедливо не само към „Хебър“, но и към всички волейболни клубове в България, които цяла година дават сърце и душа да покажат какво могат.

„В основата на това решение стои завистта към нас и на второ място – нежеланието да се дават финансови средства. Искам да им кажа следното нещо: следващата година ще бъде доста сложно по отношение на намирането на финансови средства, защото конюнктурата ще бъде такава. Искам да заявя отговорно, че ХЕБЪР следващата година ще бъде още по-добър отбор, ще има достатъчен бюджет, ще има още по-високи цели и  че догодина ХЕБЪР ще бъде абсолютен хегемон. Нашата цел е „Хебър“ да е шампион, задължително, при това без нито един загубен мач през следващия сезон“, допълва Попов.

Той се обърна публично и към феновене, като им обеща, че ще направи всичко по силите си да сбъдне тяхната мечта. За него това също е лична кауза и ще работи пазарджишкият волейболен тим да бъде един успешен модел и за пример на всички.

Прегледана: 727

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече