Перничани: Бойко, ела да живееш 1 седмица при нас

0

- Advertisement -

Жители на Перник се обединиха в социалните групи в настояването си премиерът Бойко Борисов да отиде да живее за седмица в техния град в условията на пандемия, научи vest.bg.

Перничани вече са на ръба на оцеляването си и заради извънредното положение, и заради безводието, и заради стегнатия контрол по КПП-тата към София.

Вълната от недоволство се изсипва под формата на гневни коментари в социалната мрежа, където критиките към Бойко Борисов персонално и към Правителството като цяло, са големи.

Ето и част от настроенията на перничани:

Десислава Кирилова, Фейсбук:  „Това не е негативно, а реално настроение. Най-важното е да се спазва висока лична хигиена, но с какво?! Трябва вода, вече четвърти ден Перник е без вода цял ден, колко позитивизъм да имаме?!“

Стела Брюкнер: „С режим на водата и пандемия, аз съм от София и защитавам всички там, 21 век е недопустимо без вода!“

Даниела Петкова, Фейсбук:  „Ами кво дремат, а не го сменят този стар водопровод? Реки текат из целия Перник и никой нищо не прави. От месец в Проучване е разкопано и продължава да тече вода по паркинга, колите са във вода, асфалта се нацепи…къде са отговорните за това? Народа кво е виновен за да търпи всичко това?“

Милка Христова, Фейсбук: „Питайте ме къде е по-добре да живея-в Перник или в София веднага ви отговарям-в Перник! Единственият проблем в градът е водата и това е голям проблем иначе всички останали проблеми са същите като навсякъде!“

Емил Славов, Фейсбук:  „Бойко даде 35 милиона за ремонти. Кмета не ги направи 4 месеца. Бойко докара за 40 дни вода от София, която изтича по избушените тръби в Града. При обилните валежи от две седмици язовира едва се пълни. Някоя тиква няма ли да се сети че Перник е Града с най-зловещи загуби на вода? Какъв Бойко ви гони сега бе? Бойко да не е Премиер на Перник? Извадете Кмета от зоната му на комфорт и го питайте всичко. Че ако не го питате и не намери решение, скоро Гешев ще го пита“.

Припомняме, че от две седмици Перник е на по-лек режим. Жителите на града имат вода от 6ч. сутринта до 22ч. вечерта. Готов е и водопроводът от с. Мало Бучино до Перник. Новият по-лек режим се отнася както за Перник, така и за останалите населени места, които се водоснабдяват от язовир „Студена”.

Прегледана: 495

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече