Народът: Депутатите са приоритет за тестуване, хората не, така ли?

0

- Advertisement -

Започва масово тестуване заради положителната проба на депутата Хасан Адемов

Чашата на търпението на голяма част от хората преля тази сутрин, когато стана ясно, че всички народни представители задължително ще бъдат тествани за короновирус, научи vest.bg. Причината, разбира се, е потвърдената информация, че депутатът Хасан Адемов е заразен с Covid-19.

Заради това всички народни избраници ще бъдат тестувани. На тест ще се подложи и цялата администрация на народното събрание, което означава на практика, че ще бъдат направени много над 500 теста.

Веднага в общественото пространство тръгна лавина от недоволство затова, че има много обикновени хора, които също работят в големи колективи. В тях също е имало заразени, но не се е правило масово тестувано.

Появи се питане и относно това дали депутатите ще бъдат подложени на задължителна карантина, след като са били контактни с Адемов. Председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Мутафчийски не можа да даде смислен отговор на този въпрос. По негово мнение, по скоро това не се налага, тъй като не е ясно, че всички са били контактни с него. Важно било да се гласува Бюджета на държавата и затова народните избранници трябва да са на линия.

На въпрос от журналист по време на редовния брифинг тази сутрин, дали парламентарните репортери ще бъдат тествани за коронавирус, тъй като те също работят в Народното събрание, отговорът на Щаба беше, че само властта може да нареди това. Хората подозират, че и цялото Правитество сигурно ще си застрахова спокойствието, като се подложи на тест за коронавирус. Разбира се за сметка на държавни разходи.

Припомняме, че снощи стана ясно, че депутатът от ДПС Хасен Адемов е дал положителна проба за Covid-19. Той е настанен в болница. Информацията бе оповестена лично от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Прегледана: 576

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече