Внимание! Осем симптома, че си пипнал вируса

0

- Advertisement -

Заради масовата психоза с коронавируса здравните експерти насочиха хората към основните симптоми на заразата, научи vest.bg. Освен по-очевидните като суха кашлица и висока температура, още шест симптома говорят за инфекция с коронавирус.

Промяна във вкуса и обонянието

Променено усещане за вкус и ограничено усещане за миризми са едни от по-леките симптоми за коронавирус, които не бива да се пренебрегват. Британската асоциация на отоларинголозите дори стига до там, че съветва за незабавна самоизолация при поява на тези симптоми. „Има ясни доказателства от засегнати от коронавируса, които ясно сочат, че първите промени се появяват в очите, носа и гърлото.“

Физическо изтощение

Друг симптом, на който трябва да се обърне спешно внимание, е общото състояние на умора, тъй като той се появява и при „нормално“ състояние на грип или настинка.

Умствена умора

Макар да не е сред официално споменатите симптоми на Covid-19, някои заразени пациенти споделят, че страдат от „умствена умора“. Британката Теа Джурдън казва пред Daily Mail, че първите симптоми, които е изпитала били „гъделичкане в гърлото“ и главоболие: „В главата ми беше пълна мъгла.“

Загуба на апетит

Намаленият апетит говори за възможна зараза с коронавирус. Блогърът Стивън Пауър например обяснява, че не е имал никакво желание да се храни.

Коремни болки

Подобно на намаленото усещане за глад, внезапната коремна болка може да е знак за нещо „по-безобидно“. Но проучване на американски гастроентеролози доказва връзка между Covid-19 и храносмилателните проблеми. Около 48,5 % от 204 заразени пациенти от китайската провинция Хубей се оплаквали от стомашни болки и разстройство.

Възпалени/сърбящи очи

Подобно на алеригчната реакция към полените, очите започват да почервеняват и да сърбят. Този симптом е трудно да се различи от сенната хрема, влиянията на околната среда и т.н. Само ако всички други фактори са изключени можем да говорим за евентуална зараза.

Прегледана: 533

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече