В извънредните мерки: Бездомници и улични кучета плячкосват контейнери

0

- Advertisement -

Граждани настояват за „санитарен коридор“ за бездомниците

Въпреки въведените строги извънредни мерки във връзка с епидемията от коронавирус, незасегнати от тях остават бездомниците, които кръстосват големите градове, видя vest.bg. За тях задължителното носене на маска е мисия невъзможна. Клошарят Х няма пари за хляб, камо ли да си купува предпазна маска.

Те често нямат къде де си измият ръцете, имат здравословни проблеми и се струпват в мръсни лагери. Именно това прави бездомните хора особено уязвими за коронавируса. Те представляват двоен риск. Един път за тях самите и втори път за обществото.

Паникьосани софиянци настояха преди седмица да бъде въведен „санитарен коридор“ за бездомниците в столицата, тъй като те са потенциални жертви на коронаривуса, а от там и преносители. Според гражданите,  ровенето по кошовете, пренасянето на храни и боклуци от клошарите, ще стане причина епидемията да се разрасне. Нито един бездомник не е в състояние да поддържа лична хигиена, да използва дезинфектанти или да не излиза на открито без причина. А и често тези хора са контактни със себеподобни, обитават едни и същи места.

Допълнителен проблем са и бездомните кучета, които системно плячкосват контейнерите и разнасят храна навсякъде. Животните нямат вина заради глада, който „ги гони“, особено като ресторантите и бистрата, които ги изхранват, не работят вече месец.

Прегледана: 467

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече