Полицейски шеф: Да се пуснат сирените в битката с коронавируса

0

- Advertisement -

Идеята срещна яростна съпротива в социалните мрежи

Началникът на ОД МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев предлага на Националния кризисен щаб да бъдат пускани сирените в битката срещу коронавируса, научи vest.bg.

Идеята е оповестителните системи за извънредно положение, които се намират в 11 областни града в страната, да бъдат използвани, за да предупреждават гражданите да не излизат от домовете си.

Според него, само така хората могат да вникнат в сериозността от спазването на извънредните мерки в страната. Досега затегнатото положение не даде добър резултат, защото ината и своеволията на част от гражданите застрашават сигурността.

Мегафоните ще призовават гражданите няколко пъти дневно да не напускат неоснователно домовете си, освен за да пазаруват хранителни продукти и лекарства или да ходят на работа.  Целта е да се постигне възпитателен ефект, а не всяване на паника.

Идеята срещна яростна съпротива в социалните мрежи от страна на хората. Според тях, сирените трябва да се използват само в най-тежки и критични ситуации. В противен случай ще настъпи масова психоза.

Прегледана: 483

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече