НОВИНИ от ФРОНТА: Лекарка от София: Заразена съм, вие не спирайте битката

0

- Advertisement -

Българският лекар д-р Надежда Стоева от Пета болница в столицата обяви, че е заразена с Covid-19 и се е превърнала в евентуален  вирусоносител за  колегите си, научи vest.bg. В откровен и емоционален пост в профила си във Фейсбук тя споделя, че докато е била на „фронта“ и е помагала в битката с коронавируса, се е заразила. Ето и признанието й:

„Искам да Ви информирам, че аз вече съм заразена. Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите имащи нужда от моята помощ. Това е причината която ме доведе на предната линия на фронта. Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.

Ние лекарите от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с Корона вируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира се без мен. Въпреки добрата екипировка, въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи. Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа, за което съм благодарна на ръководството на болницата.

До вчера когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, без да зная, че съм вирусоносител.

Днес когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та…това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя за да продължа с хобито си, което е моята професия“, казва в изповедта си д-р Стоева.

Постът и предизвика много съпричастни и окуражаващи коментари с огромна признателност да нейната всеотдайност и смелост да се изправи срещу невидимото зло.

Прегледана: 517

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече