Не дават на моряци да слизат от корабите на варненското пристанище

0

Има съмнение, че Covid-19 e тръгнал от круизен кораб край Хон Конг

В сила е забрана за слизането на членовете на екипажи на кораби, посещаващи пристанищата в област Варна, освен с цел оглед на външното състояние на корпуса на кораба. Това стана ясно след проведено заседание на областния кризисен щаб в морската столица, научи vest.bg.  Решението е взето с цел ограничаване на вирус COVID-19 на територията на област Варна.

Към момента няма забрана екипажи на кораби да напускат пристанището. Именно поради тази причина е проведено заседание, на което е взето решение да се ограничи движението на екипажите на корабите, които идват във Варна и така те нямат право да шарят свободно из града. Решението влиза в сила от днес.

Повод за тази строга мярка е това, че над 20 дни, откакто властите в Хонконг вдигнаха карантината, наложена върху круизния кораб World Dream, коронавирусът там е все още жив. Подозранията са, че именно от този кораб е тръгнало разпространението на коронавируса.

Припомняме, че над 1800 туристи, които пътуваха на лайнера, бяха поставени под карантина заради съмнение за коронавирус. Лайнерът напусна Хонконг на 2 февруари с 1800 пътници и почти толкова персонал на борда. В сряда той се завърна в круизния терминал Kai Tak, където беше поставен под карантина. Тя бе наложена, защото трима пътници от същия кораб, пътували на круиз от 19 до 24 януари, бяха диагностицирани с нов тип коронавирус. При пътуването е имало около 4 хиляди души на борда. Според първоначалния маршрут, „World Dream“ е трябвало да акостира в пристанището на Тайван, но местните власти забраниха лайнера да влиза в пристанището Каосюнг в югозападната част на острова и беше пренасочен към Хонконг. Повечето от пътниците на борда са жители на Хонконг, около 10% са чужденци, но няма нито пътници, нито жители от континентален Китай.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече