Не дават на моряци да слизат от корабите на варненското пристанище

0

- Advertisement -

Има съмнение, че Covid-19 e тръгнал от круизен кораб край Хон Конг

В сила е забрана за слизането на членовете на екипажи на кораби, посещаващи пристанищата в област Варна, освен с цел оглед на външното състояние на корпуса на кораба. Това стана ясно след проведено заседание на областния кризисен щаб в морската столица, научи vest.bg.  Решението е взето с цел ограничаване на вирус COVID-19 на територията на област Варна.

Към момента няма забрана екипажи на кораби да напускат пристанището. Именно поради тази причина е проведено заседание, на което е взето решение да се ограничи движението на екипажите на корабите, които идват във Варна и така те нямат право да шарят свободно из града. Решението влиза в сила от днес.

Повод за тази строга мярка е това, че над 20 дни, откакто властите в Хонконг вдигнаха карантината, наложена върху круизния кораб World Dream, коронавирусът там е все още жив. Подозранията са, че именно от този кораб е тръгнало разпространението на коронавируса.

Припомняме, че над 1800 туристи, които пътуваха на лайнера, бяха поставени под карантина заради съмнение за коронавирус. Лайнерът напусна Хонконг на 2 февруари с 1800 пътници и почти толкова персонал на борда. В сряда той се завърна в круизния терминал Kai Tak, където беше поставен под карантина. Тя бе наложена, защото трима пътници от същия кораб, пътували на круиз от 19 до 24 януари, бяха диагностицирани с нов тип коронавирус. При пътуването е имало около 4 хиляди души на борда. Според първоначалния маршрут, „World Dream“ е трябвало да акостира в пристанището на Тайван, но местните власти забраниха лайнера да влиза в пристанището Каосюнг в югозападната част на острова и беше пренасочен към Хонконг. Повечето от пътниците на борда са жители на Хонконг, около 10% са чужденци, но няма нито пътници, нито жители от континентален Китай.

Прегледана: 529

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече