Паника във Vest.bg: Софиянци искат „санитарен коридор“ за клошарите

0

- Advertisement -

Паникьосани софиянци настояха да бъде въведен „санитарен коридор“ за клошарите, тъй като те са потенциални жертви на коронаривуса, а оттам и преносители, видя репортер на Vest.bg.

Според гражданите ровенето по кошовете, пренасянето на храни и боклуци от клошарите ще стане причина епидемията да се разрасне. Нито един бездомник не е в състояние да поддържа лична хигиена, да използва дезинфектанти или да не излиза на открито без причина. А и често тези хора са контактни с други несретници, обитават едни и същи места. Остатъците от храна се разнасят и от бездомните животни, което също сее зарази.

Призивът започна от социалните мрежи, където бързо намери последователи. Хората настояват Столична община и СДВР да си влязат в ролята и да имат предвид и тази таргет група относно въведените извънредни мерки.

Над 750 бездомници кръстосват улиците на страната ни, 500 от тях са в столицата. Целогодишно в София работят 3 центъра за временно настаняване, като общият им капацитет е 510 души. Местата, където са разположени, са Илинден, Красна Поляна и Люлин. Редно е тези институции да се задействат и да влязат в ролята си.

Прегледана: 503

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече