Бойко: Не планираме удължаване на карантината (ИЗВЪНРЕДНО)

0

- Advertisement -

Не се планира удължаване на карантината, освен ако не излезе нещо по-страшно и спешно. Това обясни премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция по повод новите мерки срещу коронавируса.

Мерките на правителството са най-добри в Европа. Не случайно от всякъде по света го признават, отсече Борисов на брифниг в Министерския съвет. Според него най-важно е да се запази живота на хората, дори с по-строги мерки.

„Затворихме всичко, за да се овладеят пандемии. Ние се създаваме време, да може да се лекуват пациентите в болниците. Ако се сравни какво е говорил Радев и казва каза в четвъртък, няма нищо общо“, каза премиерът.

„Първата ни задача е да защитим здравето на хората. България е била във войни, била е на купони и е оцеляла. Сега много бизнесмени, които се наричат олигарси, искат цялата тежест да падне върху държавата. Трябва да постигнем нашите пенсионери да имат хубави пенсии. До последния лев ще стискаме, за да имат възрастните хора пенсии“, каза Борисов.

Според него президентът не е казал никакви мерки. Той попита защо Радев не е дал милиардите на медицинските сестри и защо не е закупил оборудване за тази криза. „Ние подготвихме всичко, подготвихме и зала „Арена Армеец“. Помните ли 3 март, кой се подиграваше тогава с вируса? За 4 месеца направихме цяла индустрия за производство на облекла, търсим лекарства по цял свят, за които дори не е доказано, че лекуват, но ние ги търсим. Кой в света можеше това да го предвиди?“, попита Бойко Борисов.

„Сега като се събрахме с Радев, все едно говорим с друг човек“, смята премиерът.

„Ние сме парламентарна република, горе на парламента има стол за президента, да е отишъл и да е седнал. Какво е изплашен, че армията ще тръгне с танковете срещу хората ли? Напротив, те ще помагат на гората. Трябва да се носи храна и вода. Ще изпратим армията срещу кой?“, попита Бойко Борисов.

Премиерът каза, че огромната част от хората вече разбират какво става, защото гледат катафалките с труповете от Италия. Каквото предложи щаба, това ще се изпълнява, категоричен е той. „Изпуснем ли здравето на хората, то и парите после нищо не струват“, смята Борисов.

Прегледана: 1325

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече