АД! Километрична тапа на входа на София

0

- Advertisement -

Полицията проверява лични карти, както и бележки за месторабота на водачите

Километрична е опашката от автомобили, бусове и камиони на изхода на София към автомагистрала „Тракия“ в събота преди обед, след като бяха задействани новите по-строги мерки от извънредното положение зарази Covid-19. Те забраняват пътувания между областните градове, освен ако не са наложителни.

Полицията проверява лични карти, както и издадени бележки от фирми за месторабота на водачите на превозни средства.

Униформените връщат обратно в София водачите, които не могат да докажат повода за пътуването си.

Всички автомобили, които не са с регистрация в София, се пропускат.

Пропускат се и товарни автомобили, а международните тирове се ескортират с полицейски автомобили, като преди това се събират на колони.

Впечатление прави фактът, че полицаите на изхода на столицата са без предпазни маски, докато колегите им на входа са с предпазни средства, предаде БГНЕС.

Стана ясно още, че желаещите да излязат от столицата са доста повече от тези, които искат да влязат в София.

Движението при км 7 на магистрала „Хемус“ в двете посоки се осъществява в една лента поради противоепидемичните мерки и се регулира от органите на МВР.

На един от най-оживените изходи на Варна – към магистрала „Хемус“, движението е сравнителни интензивно. Има КПП, а полицаите съобщиха, че засега са все още в обяснителен режим към гражданите.

Автобусите на градския транспорт, които свързват Варна с Аксаково, се движат по разписание.

Не е ясно какво обаче ще се случи с хората, които живеят във вилните зони, тъй като те са предимно пенсионери и няма как да се снабдяват с провизии.

КПП на полицията в Русе е разположени на главния път за Силистра.

Движението е спокойно, няма натоварване, около 6-7 автомобила изчакват да бъдат пропуснати от органите на реда, предаде БНТ.

За да не се трупат обичайните опашки от тирове, те са разпределени по другите големи булеварди в Русе.

За около половин час блокадата на пътя Хасково-Димитровград е била прекъсната и преминаването на автомобили е било безпрепятствено, сигнализираха граждани.

“Тази сутрин при смяна на единия патрул с другия на пътя Хасково-Димитровград се е получило леко разминаване между патрулите и за няколко минути, съвсем за малко, КПП-то е останало необезпечено, но веднага след това е пристигнал следващият дежурен екип“, обясни говорителят на полицията Нина Николова, цитирана от БНР.

Ще бъде назначена вътрешна проверка, а виновните ще бъдат наказани, увериха от полицията и уточниха, че останалите КПП-та работят.

Прегледана: 525

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече