Идиотия: 150 човека кацнаха във Варна с нула контрол за зараза

0

- Advertisement -

За поредната простотия на институциите алармира варненка, пътувала с полет на WizzAir от летище London Luton до Варна. Жената подала сигнал, че никой не е проверил 150-те пътници, с които се е приземила на летището в 3.55 ч на 16 март.

„Очаквах при пристигането ми да бъда спряна за проверка на здравословното ми състояние, да попълня декларация, относно престоя ми в чужбина и т.н. За мое учудване, освен двамата служители, проверяващи документите на пристигащите и служители от наземен контрол до самолета, нямаше никой друг в летището. Абсолютно нито 1 човек от администрацията, никой проверяващ“, написа Юлиана Патлеева.

Този сигнал става повод за нощно заседание на кризисния щаб в интернет, свикан от областния управител Стоян Пасев. Пасев изпрати до медиите копие от протокола на снощното заседание, проведено дистанционно по Viber, пише „24 часа”.

Основният въпрос за обсъждане е сигналът на варненка за липсата на всякакви мерки за контрол на пътници, пристигащи от Лондон с полет на WizzAir от летище London Luton.

Директорът на летището Димитър Костадинов признава по време на срещата, че наистина пристигащите не са попълнили декларация, защото Великобритания и Лондон не са били в списъка на рисковите дестинации към този момент. Пътниците са били следени с термокамера.

В резултат на сигнала и за да се затегне допълнително сигурността, всички пристигащи на летище Варна ще попълват декларации с основни данни, а под карантина ще бъдат поставени всички, пристигащи от държави с ограничителен режим.

Тези държави са: Китайска народна република. Ислямска република Иран, Бангладеш, Република Малдиви, Република Индия, Федерална демократична република Непал, Демократична социалистическа република Шри Лаика, Кралство Испания, Италия, Република Корея, Северна Корея (КНДР), Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария.

Прегледана: 1482

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече